Hovding - Gymnastikk og turn

Hovding - Gymnastikk og turn

TEMAKVELD med fokus på ernæring/kosthold, prestasjon og mental trening.

Postet av Hovding - Gymnastikk og turn den 22. Feb 2018

TEMAKVELD med fokus på  ernæring/kosthold, prestasjon og mental trening.

 

I februar hadde vi invitert 2 spreke damer fra Olympiatoppen Vest som kom ut til oss i klubbhuset og til et fullsatt klubbhus, der det var samlet barn fra 2005 gruppen og oppover til juniorer, i tillegg trenere, ledere og til sammen var vi nærmere 70 stykker.

Det ble første timen tatt opp kosthold og viktigheten av dette under trening, og dette gjennomgikk Elisabeth Birkeland som er  Ernæringsfysiolog ved Olympiatoppen Vest på en god og spennende måte og hadde laget forståelige plansjer selv for de yngste,  og vil tro mange fikk seg store  overraskelser, og hvordan kroppen reagerer på inntakene og at det er viktig med 5 – 7 måltider om dagen og rett sammensatte måltider. Og viktigheten av nok inntak av veske i form av vann og gjerne en flaske til med sukkerholdig vann under kamper.

Den andre timen var det mental trening som Randi Marie Berntsen hadde en god gjennom gang på, og  viste  plansjer over dette. Randi Marie er utdannet som mental trener i Canada og jobber også med idrettspsykologi. Det går på å fokusere, og hun kom med flere kjente navn fra bl.a fotball som ikke hadde vært så gode om de ikke hadde fullt fokus og mental trening, og her kommer også idrettspsykologien inn. Det ble rettet mange spørsmål også lure spørsmål som  skulle svares på og komme med innspell. Det kom også mange gode spørsmål fra de lyttende, som kursjentene svarte på.

Kvelden ble godt mottatt av alle og vi håper trenere, ledere og foreldre kan ta nye gjennomganger av dette med barna, og få det inn sammen med trening og kamper, og de som ønsker få plansjene til oppfølging tar kontakt med oss i arbeidsutvalget.

Takk til alle som deltok og for alle var så lyttende og stille. Gleder oss til å få nye temakvelder med nyttige tema for våre medlemmer og alle som gjør en kjempejobb for barna og juniorene våre som skal ha både  gøy og alvor på trening, og få god motivasjon til å trene og at treningen blir en lek som alvor, og at alle blir tatt vare på. En stor takk til alle.

 

 

Leder
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline